Etkinliklerimiz

Nisan 2024

Etkinliklerimiz

Tiyatro Topluluğu

"Hayat bir sahne… Bu sahnede olmak ya da olmamak sizlerin elinizde." diyerek açılır perdeler. Sahnede olmaktan, sahneyle buluşmaktan keyif alan öğrencilerimizden seçilerek oluşturulan topluluğumuz, tiyatro sanatıyla buluşmanın keyfini ve ayrıcalığını yaşar, "sahne tozu yutma" terimiyle tanışır ve kendilerine duydukları güven duygusunun arttığını, dil becerilerinin geliştiğini anı yaşayarak ve yaşatarak öğrenirler. Paylaşılan sorumluluklar ve ekip olmanın getirdikleri kişiliklerini beslerken sahne vazgeçilmezi olur öğrencilerimizin.

Ogvo Bilim Turnuvası

Tüm ODTÜ Okulları ile birlikte yürütülen OGVO Bilim Turnuvası, her yıl seçilen temaya uygun olarak hazırlanan dört ana kategoriden oluşur. Bu kategoriler fotoğraf, poster, belgesel, skeç ve anlık yarışmadır. Ankara okulunda gerçekleşen finalde öğrenciler farklı alanlarda yarışma olanağı bulurlar.

Uzay Kampı

Okulumuz; Türkiye’nin ilk, dünyanın üçüncü uzay kampı programı olan İzmir’deki Uluslararası Uzay Kampı Türkiye programına katılır. Uzay kampı programına katılan öğrenciler NASA çalışanlarının da yer aldığı aktivitelere katılma olanağı yakalarlar, farklı aktivite ve simülatörlerle keyifli ve verimli bir yaz tatili geçirirler.

Yazar Söyleşileri

Öğrencilerimizin yıl boyunca keyifle okuduğu kitapların yazarları ile buluştuğu "Yazar Söyleşileri" düzenlenmekte, okulumuza davet edilen ünlü yazarlar öğrencilerimizle söyleşiler yapmaktadır. Kitap okumanın keyfi, ünlü yazarlarımızın öğrencilerimizle yaptığı söyleşilerde paylaşılmaktadır.

Uzman Konuklarla Söyleşiler

Tüm seviyelerde, ders kazanımları doğrultusunda uzman konuklarla söyleşiler planlanmaktadır. Bu söyleşilerin, öğrencilerimizin eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamasına özen gösterilmektedir.

Destination Imagination - Instant Challenge

Öğrencilerimizle katıldığımız, Takım Görevleri ve Anlık Çözüm olmak üzere iki bölümden oluşan "Destination Imagination" yarışmaları; yaratıcılığı, eleştirel düşünmeyi, takım içinde çalışabilmeyi, zamanı en iyi şekilde kullanmayı, problem çözme becerileri kazandırmayı, hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı öğretmeyi amaçlamaktadır.

Okul Dışarda Günü

Öğrenmeyi açık havaya taşıyan "Okul Dışarıda Günü" açık havada oynamayı ve öğrenmeyi kutlamak ve ilham olmak için yapılan küresel bir etkinliktir. Tüm seviyelerde, Mayıs ayının 3.haftası öğrencilerimizin katılımı ile açık hava etkinlikleri gerçekleştirilir.

Sanat Günleri

Sanat Günleri; öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları sanatsal ve kültürel faaliyetlerin sergilendiği bir platformdur.