Eğitim – Öğretim

Okul Öncesi Eğitim Yaklaşımımız

ODTÜ GV Okulları Danışmanlığında Kemerburgaz Bilim Okulu Ana Sınıfı eğitim programı, MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün oluşturduğu programları esas almaktadır.

Ana sınıflarımızda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kazanım ve gelişim göstergeleri doğrultusunda hazırlanan "Okul Öncesi Eğitim Programı" uygulanır.

Öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarını desteklemeye yönelik etkinlikler aşağıda belirtilen ders başlıkları altında planlanır ve sınıf öğretmenlerimiz tarafından uygulanır.

Planlanan çalışmalarda amacımız öğrencilerimizin bireysel özelliklerini dikkate alarak;

Eğitim yaklaşımımızda belirtilen amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize yaş gruplarına göre becerilerini geliştirebilecekleri zengin ve esnek bir program bütünü sunulur.

Eğitim programlarımız öğretim yılı başında tüm öğretmenlerimizin katılımıyla, yaş gruplarımızın gelişim özellikleri dikkate alınarak, bir yılı kapsayacak şekilde hazırlanır. Yapılan çalışmalarla öğrencilerin bir sonraki yaş grubuna hazırlanmaları hedeflenir.