Eğitim – Öğretim

Eğitim Öğretim

Öğrenciler, basit deneylerle eğlenirken öğrenir ve öğrendiklerini günlük hayatlarına aktarabilirler.

Öğrencilerin var olan matematiksel becerilerinin geliştirilmesi ve üst düzey düşünme becerilerinin desteklenmesi amacıyla ulusal ve uluslararası düzenlenen yarışmalara bireysel veya grup olarak katılım sağlanır. Bunlardan bazıları etkin geri bildirim verilerek becerilerin geliştirilmesini amaçlayan ve açık uçlu sorular yöneltilerek yapılan MATBEG, öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefleyen Kanguru Matematik Türkiye Yarışması’dır. Ayrıca poster tasarımının gücünü kullanarak 14 Mart Pi Günü’ne dikkat çekmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek amacıyla “Pi Günü” etkinlikleri düzenlenir.

Amacımız; öğrencilerimizin Fen ve Teknoloji dersini ve bilimi sevmelerine ve bu konudaki heyecanları keşfetmelerine yardımcı olmaktır.

Koro Çalışmalarımız

Gönüllü öğrencilerimiz arasından seçilerek oluşturulan ODTÜ GV Okulları Danışmanlığında Kemerburgaz Bilim Okulu korosu çalışmalarımızın temel amacı, öğrencilerimizin seslerini doğru ve etkili bir biçimde kullanmalarını sağlamak, okul içindeki ve dışındaki müzik yaşantılarını destekleyecek ortamı oluşturmak ve öğrencilerimize birlikte hareket edebilme disiplinini kazandırmaktır. Koromuz, okul içerisinde yürütülen faaliyetlerde aktif rol almakta ve ulusal festival ve organizasyonlarda da başarıyla okulumuzu temsil etmektedir.